Wyselekcjonowane wcześnie tj. od zwierząt karmionych suchymi paszami (bez siano-kiszonek). Mleko takie jako surowiec jest wolne od niepożądanych zapachów tj. specyficznego zapachu kiszonek. Ta pierwsza selekcja mleka sprawia, że takie mleko jest jedyne na rynku Podhala i w przeciwieństwie do tych dostępnych z dużych mleczarni, a także od rolników którzy nie selekcjonują mleka. Drugim argumentem […]
Produkty
KEFIR
Kefir to produkt zawierający niesłychanie korzystne i żywe kultury bakterii, odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego człowieka. Wytwarzany z pasteryzowanego i oczyszczonego mleka z niewielką zawartością tłuszczu, wg tradycyjnych metod, które nadają mu poza dużymi właściwościami odżywczymi także walorów smakowych. WRÓĆ DO STRONY GŁÓWNEJ
JOGURT
Produkt, podobnie jak kefir, produkowany z mleka krowiego, po procesach czyszcząco-standaryzującym, zabezpieczony dodatkowo procesem pasteryzacji, o znikomej zawartości tłuszczu. Odpowiedni dobór mikrobiologicznych, selekcjonowanych szczepionek, tj. kultur bakterii, które nadają mu wyjątkową konsystencję, smak, zapach. Wytwarzany jako naturalny, bez jakichkolwiek dodatków i konserwantów. Nasz jogurt stanowi idealne pożywienie i źródło bardzo cennych witamin i właściwości odżywczych. […]
ŚMIETANA
To produkt otrzymywany w wyniku standaryzacji mleka, występuje w wariatach o różnej zawartości tłuszczu, tj. od 18% do 30%. Nasza śmietana jest podobnie jak inne produkty, z pewnego i świeżego mleka. Pasteryzowana w celu zabezpieczenia bezpieczeństwa żywienia. Śmietana jako produkt ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni i może być dalej poddawana różnym procesom, tj. ubijanie, […]